2ο Συμπόσιο κλινικής ογκολογίας

Φωτογραφία: Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, διοργανώνει το 2ο Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο, από 29-30 Μαρτίου 2014.
    Ο ιατρός του κέντρου μας Σωτήρης Θεοχάρης, έχει προσκληθεί από την οργανωτική επιτροπή του Συμποσίου, προκειμένου να προεδρεύσει στο στρογγυλό τραπέζι, με θέμα:'' Μελάνωμα δέρματος''.Στις 29-30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το 2ο Συμπόσιο κλινικής ογκολογίας, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου,στο οποίο συμμετείχαν ιατροί όλων των ειδικοτήτων. Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης, συμμετείχε στο συνέδριο, ως προσκεκλημένος της οργανωτικής επιτροπής, προκειμένου να προεδρεύσει στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα:" Μελάνωμα δέρματος".
          Στο Συμπόσιο αναφέρθηκαν όλες οι νέες θεραπευτικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση των κακοηθών όγκων. Ως προς το μελάνωμα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσέγγισή της νόσου από τους ιατρούς των διαφόρων ειδικοτήτων,των οποίων οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και διακριτοί. 
      Πιο συγκεκριμένα: 

  • Ο δερματολόγος συμβάλλει στην έγκαιρη αναγνώριση- διάγνωση της νόσου και πραγματοποιεί την πρωτογενή εκτομή. Επίσης παρακολουθεί την εξέλιξη της νόσου,μέσω της περιοδικής κλινικής παρακολούθησης που γίνεται με δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση, ανά εξάμηνο.
  • Ο Ιστοπαθολόγος συμμετέχει στην ιστολογική τεκμηρίωση της νόσου και στη σταδιοποίησή της.
  • Ο γενικός χειρουργός ή ο πλαστικός χειρουργός, πραγματοποιούν τη δευτερογενή εκτομή και το λεμφαδενικό καθαρισμό.
  • Ο ογκολόγος και ο ακτινοθεραπευτής, με τα θεραπευτική τους πρωτόκολλα, συμμετέχουν στη θεραπεία και την παρακολούθηση της νόσου.
  • Ο ψυχίατρος, τέλος, με τη θεραπευτική του προσέγγιση, προσπαθεί να διατηρήσει τον ασθενή σε καλή ψυχική κατάσταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη έκβαση στην εξέλιξη της νόσου.

Σχόλια