Καθαρισμός & αναζωογόνηση του δέρματος μετα τις καλοκαιρινες διακοπες

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή όλων μας επειδή συνδέεται με διακοπές, ξεκούραση, χαλάρωση, πνευματική και ψυχική ανάταση και ανανέωση. 

Η καλοκαιρινή αυτή ανανέωση όμως, όχι μόνο δεν αφορά το δέρμα, αλλά θα λέγαμε ότι συμβάλλει και στο αντίθετο μάλιστα.
Η έκθεσή μας στον ήλιο, το αλάτι και το αεράκι της θάλασσας, η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, κουράζουν, ταλαιπωρούν, αφυδατώνουν το δέρμα, δημιουργούν δυσχρωμίες και φωτογήρανση.

Το φθινόπωρο, λοιπόν, είναι η κατάλληλη εποχή για έναν καλό καθαρισμό και μια εντατική περιποίηση του δέρματος, που μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως προτείνουμε, μέσα από τις παρακάτω ιατρικές αισθητικές πράξεις:
  • Ανανέωση της επιδερμίδας: με την μή τραυματική ανάπλαση, η οποία περιλαμβάνει έναν εξαίρετο συνδυασμό ελαφριού peeling, microdermassion και non ablative laser, εξασφαλίζοντας ένα άριστο και ασφαλές αποτέλεσμα. Θεραπείες απόλυτα ασφαλείς, σε μία περίοδο με αρκετή ακόμη ηλιοφάνεια.
  • Ενυδάτωση: με τον συνδυασμό μεσοθεραπείας υαλουρονικού οξέος χαμηλού μοριακού βάρους και βιταμινών, με dermaroller.
  • Σύσφιξη: με την χρήση monopollar -bipollar-unipollar radiofrequency.
Oι παραπάνω ιατρικές πράξεις μπορεί να γίνουν συνδυαστικά, με σωστή χρονικά αλληλουχία, προς αποφυγή υπερθεραπείας και με στόχο την βελτιστοποίηση του απολέσματος.
Οι πράξεις αυτές αποτελούν μία άριστη επιλογή για περιόδους ενδιάμεσης ηλιοφάνειας (Σεπτέμβριος -Οκτώβριος) και μια εισαγωγή για τις πράξεις που μπορούν να ακολουθήσουν χρονικά όπως τα:
  • Ενέσιμα (botox - υαλουρονικό οξύ) ,
  • laser (fractional - QS - PDL),
  • dermabrassion,
  • fractional needling radiofrequency, πράξεις σαφώς περισσότερο επιθετικές που απαιτούν απόλυτη προστασία από τον ήλιο έως και ανύπαρκτη έκθεση σ΄αυτόν.
Επειδή όμως η δερματολογία είναι πρώτα και πάνω από όλα ιατρική, προληπτικά προτείνουμε για τους φθινοπωρινούς μήνες δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων, ώστε να είναι δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός – μέσα στο χειμώνα- τυχόν αφαίρεσης, "ύποπτου" για κακοήθεια σπίλου.

Σχόλια